TRAPP | KORK – PEAK

Inspirasjon til trapperommet

Privatkunde i Trondhjem trengte inspirasjon til trapperommet da de slet med dårlig akustikk i trappeoppgangen i deres nye flotte funkishus. De ønsket noen lydabsorbenter som var dekorative i tillegg til lydabsorberende. Valget ble Peak i fargen natur som et lekkert bilde på veggen i trappen. Gjenklangen ble redusert og Peak ble et lekkert blikkfang og tok trappen til nye høyder.

Kapellveien Habiliteringssenter som samarbeider med Oslo universitetssykehus jobber med å utrede og diagnostisere nevrologiske utviklingsforstyrrelser. Da de opplevde utfordringer med dårlig akustikk valgte de blant annet lyddempende korkfliser fra WALL-IT som et bilde i trappeoppgangen.

Peak er laget av kork og har et nydelig mønster som lager et vakkert skyggespill på veggen. Mønsteret gjenspeiler naturens egne former og blir et flott blikkfang på veggen. Korkens egenskaper gjør at den absorberer lyd slik at akustikken i rommet blir forbedret. Peak er veldig enkelt å montere selv med monteringslim. Flisene kan monteres rett på veggen uten forarbeid eller grunning. Det er et DIY produkt i ypperste klasse som gir en kul 3D effekt, dybde og farge til veggen. Passer perfekt som dekorvegg og for å redusere gjenklang i trapperom!

Korkproduktet er skapt gjennom avansert teknologi og gir et moderne uttrykk. Korkens fantastiske egenskaper er bevart  – det er mykt, har lett vekt, er støtdempende, lydisolerende.3D teksturen gir et flott blikkfang og reduserer gjenklang med 30%. Korkproduktet passer dermed ypperlig inn i det skandinaviske miljøet som ofte har åpne løsninger og stilrene flater –  både estetisk sett og akustikkmessig.

Peak egner seg også meget bra i kontorlandskap, på møterom, konferanserom og stillerom og kantiner. Et annet bruksområde hvor den er velegnet er på skoler, barnehager og offentlige bygg. Peak kommer i 14 lekre farger. Dette muliggjør at man kan sette sammen ulike farger til sin egen unike signaturvegg. Du kan lese mer om Peak og se de ulike fargene her.

Trenger du inspirasjon til trapperommet?

Sjekk dine mange muligheter med våre naturmaterialer her.

 

 

 • Er kork utrydningstruet?

  Nei. Kork er ikke utrydningstruet da det er bark som vokser ut igjen på treet. Trærne vokser kun i Middelhavet så det begrenser tilgangen til kork. Økt forbruk av vin og brennevin gjør at plastkorker blir mer og mer utbredt.

  Alle våre produkter er laget av restavfall fra vinkork industrien.

 • Kan kork gi allergiske reaksjoner?

  Nei. Kork er ideell for de som har allergier da den bidrar til å forbedre innemiljøet. Kork har naturlige anti-mikrobielle egenskaper. Den antistatiske overflaten fjerner støv og absorberer giftstoffer. Kork bidrar dermed til en renere luft!

 • Kan kork bedre akustikk?

  Ja! Kork er kjent for sine gode akustiske egenskaper. Det er svært lyddempende.

 • Er kork holdbart?

  Ja. Kork er kjent for å være meget holdbart grunnet sin elastisitet ved trykkpåvirkning. Kork er mye brukt i kombinasjon med andre materialer pga sin trykkfasthet.

Siste fra Instagram